Meniu

Proiectul „10 minute de educație ecologică, în școli” a ajuns și la copiii din comuna Bulzești, județul Dolj-aprilie 2023

01.Apr.2023

Am plantat tui și am învățat să colectăm separat, la Școala Gimnazială ”Marin Sorescu” Bulzești, Dolj

Proiectul „10 minute de educație ecologică, în școli” a ajuns și la copiii din comuna Bulzești, județul Dolj.

Elevii și cadrele didactice care au participat la activitate au învățat ce înseamnă colectarea separată, de ce este importantă și cum ne putem proteja sănătatea având grijă de mediul înconjurător. Nu am mers la ei doar cu informații utile, ci și cu mai multe tui pe care le-am plantat împreună în curtea școlii. Astfel, am învățat să fim mai atenți și responsabili.

#Scopul proiectului „10 minute de educație ecologică în școli” este acela de a încuraja elevii să înțeleagă, să practice și să promoveze în rândul familiei și prietenilor principiile colectării selective și reciclării.

Deșeurile de ambalaje reprezintă o resursă incredibil de valoroasă dacă sunt colectate separat corespunzător. O mare parte dintre deșeurile care ajung la gropile de gunoi pot fi colectate separat și, astfel, pot fi valorificate prin reciclare sau compostare.Dacă deșeurile de ambalaje pe care le generăm în fiecare zi sunt colectate separat, începând din propria casă, ele pot fi reciclate și astfel se vor transforma în materie primă pentru noi produse.

Mai mult, grija față de natura se va revărsa în multe alte comportamente ale copilului – grija față de spațiul personal – de la camera și bancă, până la ghiozdan și dulap. Un copil care deprinde din timp noțiuni de ecologice va deveni un adolescent responsabil.

#Obiectivul Iridex Group Salubrizare este dezvoltarea unor comunități active de elevi care promovează reciclarea, colectarea separată și, implicit, formarea unei generații de adulți responsabili și implicați.

Astfel, colectarea deșeurilor se realizează după aceste culori:

  • plasticul și metalul se pun în pubela galbenă;

  • hârtia și cartonul în pubela albastră;

  • sticla în pubela verde.

  • deșeurile reziduale (resturile de mâncare) în pubela neagră;

  • bio-deșeurile în pubela maro.

#colectamseparat #reciclare #deșeuri #eco #educatieecologică #iridex #bulzești