Meniu

Iridex Group Salubrizare - noul operator de salubrizare din Judetul Teleorman

31.Jul.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Iridex Group Salubrizare - noul operator de salubrizare din Teleorman începând cu 1 august 2024.

 

Cum se face colectarea separată a deșeurilor în Teleorman?

Începând cu data de 1 august 2024, Iridex Group Salubrizare devine noul operator de salubrizare în județul Teleorman. Ne angajăm să oferim servicii de colectare și gestionare a deșeurilor de înaltă calitate, pentru a asigura un mediu curat și sănătos pentru toți locuitorii cu mașini noi de inalta performanta tehnologica care vor asigura colectarea separată a deșeurilor.

Incepand cu data de 1 august 2024, implementăm un sistem de colectare separată a deșeurilor, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pentru a îmbunătăți reciclarea și a reduce impactul asupra mediului.

Schema de colectare a deșeurilor reziduale menajere

Mediul urban:

  • Zonele de case: Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în pubele de 120 l – frecvență: o dată pe săptămână.

  • Zonele de blocuri: Colectare prin aport voluntar în puncte de colectare dotate cu containere de 1100 l – frecvență: zilnic.

Mediul rural:

  • Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în pubele de 120 l – frecvență: o dată pe săptămână.

Schema de colectare a deșeurilor reciclabile menajere

Plastic-metal

Mediul urban:

  • Zonele de case: Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în saci galbeni de 240 l – frecvență: o dată la 2 săptămâni.

  • Zonele de blocuri: Colectare prin aport voluntar în puncte de colectare dotate cu igloo de 2.5 mc – frecvență: o dată pe săptămână.

Mediul rural:

  • Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în saci galbeni de 240 l – frecvență: o dată la 4 săptămâni.

Hârtie/carton

Mediul urban:

  • Zonele de case: Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în saci albaștri de 240 l – frecvență: o dată la 2 săptămâni.

  • Zonele de blocuri: Colectare prin aport voluntar în puncte de colectare dotate cu igloo de 2.5 mc – frecvență: o dată la 2 săptămâni.

Mediul rural:

  • Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în saci albaștri de 240 l – frecvență: o dată pe lună.

Sticlă

Mediul urban:

  • Zonele de case: Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în saci reutilizabili din rafie sau iută, marcați cu denumirea fluxului de sticlă de 120 l – frecvență: o dată pe lună.

  • Zonele de blocuri: Colectare prin aport voluntar în puncte de colectare dotate cu igloo de 2.5 mc și containere de 4 mc – frecvență: o dată pe lună sau mai des, în funcție de necesități.

Mediul rural:

  • Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în saci reutilizabili din rafie sau iută, marcați cu denumirea fluxului de sticlă de 120 l – frecvență: o dată la trei luni. Sacii reutilizabili pentru colectarea deșeurilor reciclabile menajere de tip sticlă vor fi schimbați o dată la 4 colectări.

Schema de colectare a biodeșeurilor menajere

Mediul urban (Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Zimnicea, Videle):

  • Zonele de case: Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în pubele maro de 120 l – frecvență: o dată pe săptămână.

  • Zonele de blocuri: Colectare prin aport voluntar în puncte de colectare dotate cu containere maro de 1100 l – frecvență: zilnic.

Mediul rural (18 localități): Botoroaga, Buzescu, Clinceni, Călmățuiu, Călmățuiu de Sus, Cervenia, Drăgănești Vlașca, Lunca, Frumoasa, Izvoarele, Măgura, Năsturelu, Nenciulești, Pietroșani, Piatra, Seaca, Viișoara, Vitănești.

  • Zonele de case: Colectare din poartă în poartă, de la fiecare gospodărie, în pubele maro de 120 l – frecvență: o dată pe săptămână.

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să apelați numărul de dispecerat: 021.9739.